Langkah Sederap

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, August 23, 2011

Tembakan Padu

بسم الله الرحمن الرحيم
 Allahu Akbar!Peringatan buat para SAYAP KIRI sekalian :)Setiap daripada kita pasti akan menjadi sayap kiri untuk melengkapi si sayap kanan. Manakan mampu untuk sebelah sayap terbang. Maka, apakah kita sudah bersedia untuk menggelar diri kita si sayap kiri, yang tugasnya adalah khidmat demi perjuangan Islam?

"Wahai orang-orang yang beriman! Mengapa kamu memperkatakan apa yang kamu tidak melakukannya!" As Soff : 2

Latifah (Ummu Wafa') adalah ratu rumah tangga terbaik, untuk kita jadikan teladan. Dengan khidmatnya sebagai pergurus rumah tangga secara tidak langsung membantu Hassan Al Banna dalam gerak kerjanya bersama IM. Latifah bukanlah seorang yang giat ber'haraki', atau mempunyai gerak kerja di dalam tanzim secara aktif, tapi dengan khidmatnya sebagai PENGURUS RUMAH TANGGA untuk keluarganya, menjadikannya seorang sayap kiri yang sangat disayangi oleh As Syahid Hassan Al Banna.

Mampukah kita untuk mengikut jejak langkah Latifah?

Jangan fikir kita masih punya masa yang panjang untuk melatih diri sebagai pengurus rumah tangga, semuanya bermula daripada sekarang! Ajal, Rezeki dan Jodoh itu rahsia Allah, kita tak tahu apa, bila , dan bagaimana kelak. 

Jadikan masa yang ada sebagai medan praktikal untuk pengurusan rumah tangga. 

Sekadar perkongsian. Wallahua'lam

"Amat besar kebenciannya di sisi Allah - kamu memperkatakan sesuatu yang kamu tidak melakukannya." As Soff : 3

No comments: