Langkah Sederap

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, October 26, 2010

Umur kami sama.uhuk.

بسم الله الرحمن الرحيم 
 Allahu Akbar!


ini hari perkahwinan dia (:


ok. sepatutnya sekarang saya kena buat dua slide untuk presentation usrah. tapi..haha.berangan kejap.

Rahmah binti Suffian. Ringkas dan padat je nama dia.

Memang serikandi sejati sejak di maahad lagi.

Dalam bilik prep dulu selalu berangan kahwen nanti nak yang macam mana. nak suami macam mana. keluar maahad nanti jadi macam mana. haha. rindu.

"weh, jom kita wat walimah ramai-ramai nak tak."

"aku cabar kau kahwen pakai telekung". berdekah kah kah kah

.....

Dulu ada program abi wa ummi kat maahad. atau lebih dikenali sebagai mento menti.

Kami ada 6 beradik. 4 perempuan 2 lelaki. semua satu kelas. Ummi kami ialah Pn Pazilah. Cikgu akaun yang paling best. kami jadi adik beradik selama dua tahun. form 4 & 5.

Halim, Ajis, Rahmah, Maryam, Jiji & Attiq.

Sekarang, umur kami semua adalah 21 tahun. 3 daripada kami sudah berkahwen. rare tak? haha.

Jodoh sudah Allah tentukan. Halim kahwen dengan jiji ^_^



Tak dapat gi masa depa nikah -_-''


Depa dah ada baby sekarang. Alesya binti Abdul Halim. comel. Subhanallah.



ini dia budak tomei.hihi.


Depa ni dok mengaji lagi kat UIA tu haa.

Dan umur kami adalah 21 tahun sekarang.

....


Ok. berbalik kepada rahmah;

She deserve what she get now.

Dia sangat menjaga ikhtilat dan muamalat ketika berinteraksi. masa di maahad dulu semua orang gerun dengan dia. Tegas. Tak boleh nak buat main-main. Budak putera pun cuak. haha.

Sinar dia memang sudah dilatih sejak dulu lagi. Habis Maahad, dia ke Darul quran, Habes tu dapat tawaran UIA tapi tak daftar pun. Dia pilih mengaji pondok di Kelantan..


Tup tup. aleh aleh. dapat tahu dia dah nak kahwen. AllahuAkbar. Singa Maahad dah jumpa jodohnya (:

mesti hebat macam dia. punya kepimpinan yang mantap.

Dan yang paling mengujakan ialah dia telah memakai niqab. Bukan untuk hari perkahwinan sahaja. tetapi memang itu attire yang dia pilih. Subhanallah. sahabat..



Majlis ini pun tak dapat p -_-''


Pn Rahmah & En Ali
Barakallahulakuma (:


Aku cabar kau kahwen pakai telekung...

Niqab menjadi pilihanmu Rahmah. Subhanallah. spechless. Gembira sangat. sahabatku..

Selepas ini mereka akan fly ke Yaman untuk sambung study di sana. 

..........

Diingatkan sekali lagi. umur kami adalah 21 tahun sekarang.

Sekarang, saya sedang menunggu 2 orang lagi adik beradik kami iaitu ajis serta pasangannya dan maryam serta pasangannya untuk menghantar kad :)

Pokok sudah mula bergoyang.hihi.



ini Ajis. menagaji kat USIM




ini maryam. mengaji kat UIA
Maryam Jamilah :)


Sekarang semua orang sudah memilih jalan masing-masing. 

Masing-masing ada matlamat tertentu yang ingin dicapai.

Ila Maradhatillah sahabat. Ayuh!



No comments: