Langkah Sederap

Daisypath Friendship tickers

Friday, September 24, 2010

Ramalan cuaca

بسم الله الرحمن الرحيم
 Allahu Akbar!



Awan hitam pekat. Sangat pekat kehitaman. Langit mendung. Hujan turun dengan sangat lebat. Seyuman terukir dibibir. Tanpa aku sengaja. Keluar dari dewan aku terus menghayati hujan yang turun. Masih tersenyum. Suka. Padahal, masa kelas berlangsung sekejap tadi, bukan main mengantuk,letih, penat,pemalas lagi. Bukak pintu dewan, angin terasa di muka :) Bliss.






Pertama kali hujan buat aku gembira. Senyum tak lekang. 

Mungkin sebab hujan ini turun bersama angin yang sungguh menyenangkan. Memang gembira.

Subhanallah. Terima kasih Ya Allah ^_^ 




"Dan diantara tanda-tanda (kebesaran)-Nya, Dia memperliatkan kilat kepadamu untuk menimbulkan KETAKUTAN dan HARAPAN. Dan Dia menurunka air (hujan) dari langit, lalu dengan air itu dihidupkannya Bumi setelah mati (kering). Sungguh pada yang demikian itu, benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang MENGERTI."
(Surah Ar-Rum:24)



Jadikan aku hamba yang selalu mensyukuri segala nikmat kurniaanMu ya Allah. Jauhkan aku kufur terhadap nikmat-nikmatMu Ya Rahim.


Dia pun gembira main hujan.memang tak matang.




Pesanan: Blog ni memang macam pompuan.heh. Dah. Gi main jauh-jauh.

5 comments:

Muna 'Izzah Md Isa said...

because before this "worldview" kau terhadap hujan adalah murung, always mourn.

heh.

LIVE LIFE TO THE FULLEST.

SITI NORATTIQAH HJ AZMAN said...

^_^


haha. syukran muna.

time to change attiqah!

HENSHIN!

A+z+i+E = AziE said...

wakaka~~ beg pink tu ak tggl kt rumah mak angkat ak td... T_T

SITI NORATTIQAH HJ AZMAN said...

laa..bukan satu set dgn kerepek tu ka? hak3.

redha je la.untung2 adik angkat ko bwk g sekolah nnt :)

A+z+i+E = AziE said...

haha! ak syg beg itu... ko ingat free gift ke beg tu?? hak3